Tvarohové muffiny
[dropcap]M[/dropcap]uffin zřejmě představovat nemusíme. Tento neskutečně populární druh pečiva si v posledních letech získal spoustu příznivců i u nás. Vypadá jako malý dortík, ale není tak sladký a většinou na něm není poleva.
Způsobů, jak připravit muffiny, je spousta. A my vám prozradíme recept na vynikající tvarohové muffiny, na kterých si pochutnáte vy i celá vaše rodina!
Příprava vám zabere cca 45 minut. Ingredience vystačí na 12 porcí:
- 200 g hladké mouky
- 250 g tvarohu
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrst čokoládových peciček
- 1 dl oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky vanilky
Postup přípravy muffinového těsta
Předehřejte troubu na 180°C. Do každého z důlků na speciálním plechu na muffiny vložte papírový košíček. V případě, že těsto nalijete pouze do košíčku, splaskne a nevyboulí se.
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Následně přidejte vejce, tvaroh, cukr a olej (příp. máslo místo oleje). Můžete přidat také vanilkový cukr, který muffinům dodá lepší chuť. Obsah mísy dohladka rozšlehejte.
Muffiny pečte v předehřáté troubě cca 30 minut. V prvních 10 minutách troubu neotvírejte, jinak muffiny nevyběhnou! Že jsou hotové, poznáte dle zlatavé barvy. Stejně jako v případě bábovky píchněte do těsta špejlí. Pokud na ní po vytažení najdete přilepené kousky těsta, nechte muffiny ještě chvíli dopéct.
Přejeme vám dobrou chuť!