
Upečte si olejovou bábovku přesně tak, jak ji dělala babička
[dropcap]Z[/dropcap]náte lepší způsob jak si zpříjemnit odpoledne než relaxací u dobré kávy a ještě lahodnější bábovky? Tou nepohrdne nikdo a co je nejlepší, veškeré ingredienci stoprocentně dohledáte ve špajzu, aniž byste museli vážit cestu do obchodu. Další výhoda tohoto vděčného moučníků spočívá v rychlosti a jednoduchosti přípravy. Dostali jste chuť?
Nemáte po ruce babičku? Naučíme vás péct bábovku místo ní!
Kde jinde si vychutnat nadýchanou a voňavou bábovku než u babičky? Pokud vás ta vaše zapomněla naučit péct, nevadí. Jak jsme již zmínili v úvodu, příprava bábovky je tak jednoduchá, že ji zvládne opravdu každý.
Připravte si následující suroviny:
- 350 g polohrubé mouky
- 250 g cukru krupice
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- 3 vejce
- 1 sklenice oleje
- 1 sklenice mléka
Postup přípravy
Všechny sypké suroviny smíchejte dohromady a do směsi přidejte olej, mléko a žloutky. Z bílků našlehejte tuhý sníh a poté ho vmíchejte do těsta. Připravte si formu na bábovku tak, že ji důkladně vymažete olejem a vysypete polohrubou moukou. Následně vlijte do formy polovinu světlého těsta, celé kakaové a zbytek světlého těsta.
Tip: do světlého těsta můžete přidat také nasekanou hořkou čokoládu nebo oříšky. Záleží na vaší chuti.
Bábovku pečete cca hodinu v troubě předehřáté na 160°C. A jak zjistíte, že je již hotová? Pomocí špejle, kterou vpíchnete do jejího středu. Nezůstane-li na bábovce žádné těsto, můžete ji vytáhnout z trouby. Nechte ji trochu vychladnout, vyklopte a pocukrujte práškovým cukrem.
Máte olejovou bábovku jako od babičky. Gratulujeme a přejeme dobrou chuť!

