Vaření
Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.
-
Jak z ořechů vytěžit maximum? Do jakých dezertů je použít?
Ač je dezertů s ořechy poměrně dost, stále se nemůžete rozhodnout, kterému dát přednost? Dnes vám představíme ty nejluxusnější. Ať už to jsou mandle, lískové oříšky, arašídy, vlašské ořechy nebo pistácie, všechny mají něco do sebe a hodí se k nejrůznějším kombinacím. Skvěle se doplňují s sušenkami, pudinky, krémy, ale i do koláčů jsou výbornou volbou. Ořechy jsou navíc snídaní i svačinkou, někomu stačí hrst, jiný by se po nich mohl utlouct. V dezertu budou zaručeně chutnat všem. Ořechy vlastní výtečnou chuť, když se navrch dezertu i opečou, jejich struktura se stane ještě křupavější… Mandle Všestrannost mandlí se neprojevuje pouze při použití jako celku. Do dezertu mohou být zakomponovány surové, třeba…
-
Zdvojnásobte velikost kuchyňské spíže a správně si to tu zorganizujte
Je velmi pravděpodobné, že jste někdy v kuchyni zažili ten okamžik, kdy jednoduše nemůžete najít to, co hledáte. Čtete si nějaký recept, narazíte na klíčovou ingredienci a říkáte si „Někde bude.“ Ve snaze ji najít tak strávíte několik minut, ve kterých byste již měli dávno uvařeno. Stačí přitom tak málo jako je přeorganizování vaší kuchyňské komory. Ať už se považujete za mistra kuchaře nebo naprostého nováčka, učený z nebe nespadl. Jak si uspořádáte kuchyňskou spíž, taková bude. Důležité však je, aby byla funkční. Každá ingredience bude označená, což vám usnadní její hledání. Nemusíte se prodírat řadou prošlých expirací nebo jiných nepoužívaných surovin. Vše pečlivě vytřiďte a nechte jen to, co používáte…
-
Koláče, bábovky a záviny – česká klasika, která neomrzí
Koláče, bábovky a záviny už pekly naše babičky, ale ne všem se dochovaly chutné recepty. Ač jich je na internetu spoustu, nikdy nemůžete natrefit na ten osvědčený. My vám jich pár přinášíme, jsou jedinečné. Již při čtení se vám budou sbíhat sliny. Chcete současně i moderní recept? Pak je dobré upéct naší citronovou bábovku odlehčenou jogurtem nebo opilý koláč z třešní a drobného ovoce. Vyzkoušejte s námi i lahůdku v podobě zapečených hrušek se sýrem – neotřelou kombinaci, která dodá našemu speciálu o bábovkách a koláčích šmrnc. Citronová bábovka citronová kůra z jednoho citronu citronová šťáva z jednoho citronu 4 vejce sáček vanilkového cukru 150 ml bílého jogurtu 100 ml slunečnicového oleje 250 gramů hladké…
-
Pracnější cukroví, které ovšem stojí za to
Těšíte se na Vánoce? Pak jsou jejich součástí jistě i tradice v podobě pečení cukroví. My jsme si pro vás dnes připravili úžasné recepty, které vaše mlsné jazýčky v klidu rozhodně nenechají. Co zkusit „lebkuchen“, perníčky s měkkou a lahodnou strukturou? Návodů, jak na ně, je celá řada, ale my jsme vybrali ten nejlepší. A košíčky jsou také luxusní. Na těsto: 1/2 šálku lískových ořechů 1/2 šálku mandlové moučky 2 3/4 šálku prosívané univerzální mouky 2 lžíce neslazeného kakaa 1 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva 1/2 čajové lžičky jedlé sody 2 čajové lžičky mleté skořice 1 čajová lžička mletého práškového zázvoru 1/2 čajové lžičky mletého muškátového oříšku 1/2 čajové…
-
Cuketové hody – jaké recepty si z cukety můžete připravit?
Cuketu máte na zahradě, každým rokem se jich urodí větší množství a vy nevíte, co s tím? Jde o jednoletou plodovou zeleninu, která pochází ze Střední Ameriky. Samotná cuketa je však doma v Evropě, vznikla totiž šlechtěním v Itálii. Občas můžete slyšet, že se cuketě říká cukina. Na zahrádkách se ji dobře daří a plody jsou nejčastěji v zelené, žlutozelené či žluté barvě. Má tvar podobný okurce, povrch hladký a lesklý, dužina je velmi měkká, vodnatá a uvnitř najdete množství semen. Pokud i vy máte vypěstovanou cuketu nebo jste si ji koupili, hledáte možnosti, co z plodin uvařit? Máte nepřeberné množství možností, od chlebíčků, přes koláče až po karbenátky či sladké dezerty. Přinášíme inspiraci na…
-
Dýňové hody – jaká jídla si z ní můžete připravit?
Dýně je zdravá zelenina, která je v mnoha českých domácnostech tak trochu opomíjená, což je určitě škoda. Není nad to dát si plnou misku teplé dýňové polévky a milovníci této polévky nám jistě rozumí. Dýně je dobrým pomocníkem v hubnutí, ale napomáhá také posílit imunitu a imunitní systém, což se s nastupujícím podzimem hodí. Je bohatá na vitamín A, vitamíny B a B3, vitamín E. Její konzumací dostanete do těla také kyselinu listovou, omega 3 mastné kyseliny, hořčík, vápník, draslík, zinek, fosfor, železo a podobně. Dýňová polévka, dezert z dýně nebo třeba rizoto? Vyzkoušejte jeden z těchto receptů a třeba se jeden z nich stane běžnou součástí vaší rodiny. Který z receptů vám chutná nejvíc? Dýňová polévka…
-
Slané koláče – jaký si můžete připravit?
Slané koláče nebo také quiche mají svůj domov ve Francii. Tam se hodně připravovaly a jedly, velmi si je oblíbily snad na všechny akce – večírek, party, dětské odpoledne, piknik, na večeři i jako pohoštění pro odpolední návštěvu. Původně se tyto koláče připravovaly z křehkého těsta, náplní zase bylo vejce, sýr a smetana. Postupem času se měnila nejen náplň, kdy hospodyňky začaly experimentovat a přidávaly oblíbené pochutiny jako šunku, zeleninu, uzeného lososa, cibuli a podobně, ale také měnily těsto za listové, které je jednodušší na přípravu a také chutné. Dnes už slaný koláč zná každý jinak – někdo z listového těsta, jiný z křehkého. Někdo s náplní, kde je hlavní rolí smetana, jiný klasicky…
-
Rychlé svačinky a večeře – tousty na mnoho způsobů!
Máte před sebou dlouhou cestu nebo výlet a víte už dopředu, že se to bez svačinky nebo dokonce večeře neobejde? Správný Čech by si nasmažil řízky, přidal dva chleby, okurky a bylo by. Ne vždycky to však je ta správná svačina a jezdíte-li na výlety často, takové svačinky jsou nejen pracné, ale taky i nákladné. Proto je potřeba vymyslet jinou svačinu. Ideálně takovou, která nebude náročná na přípravu, můžete ji vybalit kdekoliv, kde se jen dá a v klidu se nasvačíte v autobuse, autě, na cestě k hradu, ve vlaku nebo jen tak, po cestě k vrcholu hory nebo atrakci. A co je lepší než tousty? Zapečené, rychlé a chutné. Náplně do toustů Asi…
-
Rychlé letní recepty – připravte si výborný oběd nebo večeři!
Přemýšlíte nad tím, co v parném a horkém dni uvařit k obědu nebo večeři? Většinou se vám ani moc nechce stát u plotny a vařit omáčky nebo guláše, které jsou stejně těžší, a ne každý je v létě snese. Pokud by to bylo možné, nevaříte vůbec, ale přeci jen něco člověk jíst musí. Osvědčí se jednoduchá a rychlá jídla, která vás nestojí moc námahy v kuchyni, při kterých se nezapotíte, a také nejsou nepříznivé pro vaši linii. Zeleninový salát je často jednou z alternativ, které volíte. Dáte do něj sýr, někdy maso, jindy zase rybu. Chcete být více nápadití? Zamyslet se nad jídelníčkem a připravit jednoduchá a rychlá jídla, která nebudou stejná a budou vám…
-
Letní osvěžení – jaké limonády si připravit doma?
K pití je nejlepší čistá voda, o tom žádná. Umí pomoci vašemu tělu, zavodní jej, hydratuje, poskytuje vše, co potřebujete. Rozhodně o dost lepší, než sladké perlivé nápoje nebo třeba ovocné džusy, které obsahují velké množství cukrů. Víte však, že voda se může časem znechutit, případně už může pro některé, kteří mají náchylnější žaludek, způsobovat problémy. Chcete si chuť vody trochu osvěžit, ale přitom chcete, aby byla voda výživná a navíc také, aby neobsahovala zbytečné kalorie? Navíc, když si do své vody přidáte nějaké zdravé a chutné ovoce, zeleninu či další a další věci, pak můžete získávat také prospěšné láky pro vaše tělo! Domácí limonády, které si zamilujete Jsou skvělé pro…