Vaření
Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.
-
Sladká jídla – co uvařit sobě a své rodině?
Vaříte nebo pečete doma docela pravidelně a snažíte se své rodině připravovat stále lepší a lepší recepty? Kromě klasických, které jsou už pro vás a vaření rutinou, takže si s ním nemusíte dělat moc násilí a starostí, hledáte nové recepty, které můžete vyzkoušet, experimentovat a možná některý z nich zařadit do svého jídelníčku a připravovat jej pravidelně? Snažíte se možná také vařit zdravě, ale jednou za čas je dobré „zhřešit“ a připravit si sladké jídlo k obědu. Nejen jako zákusek, ale třeba také jako hlavní jídlo. Kromě žemlovky, dukátových buchtiček a plněných knedlíků nevíte, co připravit? Máme pro vás tři recepty. Na plněné knedlíky, ovšem kynuté, rychlý rýžový nákyp a také na trhanec.…
-
Jídlo na celý den – vyzkoušejte tyto výborné tři recepty!
Občas je jídelníček pro vás a rodinu jedna velká výzva. Také máte pocit, že vaříte pořád jedna a ta samá jídla, která už snad ani rodině nemohou chutnat? Máte své zažité recepty, které jsou jednoduché, rychlé a vy už víte, že recept na segedínský guláš zvládnete během dopoledne a u toho ještě uklidíte nebo můžete připravit děti na výlet nebo někam jinam. U složitějších jídel, která vyžadují přípravu a delší čas na vaření, víte, že je připravíte, kdy máte čas. Chcete pro rodinu nějakou obměnu a vyzkoušet něco nového? A co teprve snídaně nebo večeře? Hledáte neustále tipy na jídla, která můžete uvařit během víkendu? Nějakou dobrou a teplou snídani…
-
Čínská kuchyně – vyzkoušejte dva výborné recepty!
Když se řekne čínská kuchyně, každý si automaticky představí čínu. Někdo tu vlastní, kterou si počeštil a dal do ní přísady, které právě jemu chutnají, jiný zase nejrůznější sójové a pálivé omáčky, nudle, čínské hůlky a podobně. Ovšem tato kuchyně toho nabízí daleko víc, pokud se tvoří tak, jak má. Žádné české přísady, ale poctivé ingredience a omáčky, které dnes už běžně seženete v supermarketech nebo specializovaných obchodech. Podobně jako u nás i v Číně existuje několik regionů a v každém se vaří více či méně odlišně, v každém mají své typické jídlo a koření. Rozmanitost a důraz na chuť Čínská kuchyně je velmi rozmanitá a přináší svým strávníkům spoustu nečekaných chutí, ale také…
-
Tip na večeři – výborné zeleninové rizoto
Hledáte stále nové a nové recepty, které by byly jednoduché a k tomu všemu ještě chutné? Takové, které nebudou mít spoustu kalorií, které vám a vašemu tělu nezpůsobí kilogramy navíc? Zeleninové pokrmy má rád snad každý a vyzkoušet něco nového než jen smažený květák nebo sladké obědy je dobré. Zeleninová rýže může být jedním z pokrmů, který se vám usadí nadobro v jídelníčku. Můžete jej pravidelně konzumovat jako lehkou večeři nebo připravit jako přílohu k masu či rybě. Zeleninová rýže je jednoduchá na přípravu a velmi chutná. Přidat si zde můžete zeleninu podle vlastního uvážení. Vyzkoušejte tuto výbornou zeleninovou rýži, ať už jako výborná příloha nebo jako celé jídlo, například lehká večeře. Co budete…
-
Tip na sladkou snídani – udělejte si výborné vafle
Je před vámi víkend, kdy nikam nespěcháte a nemusíte nikam jít? Chcete sobě a své rodině připravit výbornou a chutnou snídani? Odpočinek je důležitou součástí a snídaně se tak může změnit v brunch, tedy pozdní snídani. Co na ni připravit? Ideálně jídlo, které máte rádi. Výborné jsou například vafle, které skvěle chutnají a jsou opravdu rychle hotové! Jak si připravit vafle k víkendové snídani? Máme pro vás dva recepty! Čokoládové vafle Co budete potřebovat: 25g kakaa 1 čajová lžička mleté skořice 50g rozpuštěné 70% čokolády Sůl 300ml mléka 160g hladké mouky 2 vejce 3 polévkové lžíce cukru moučka 1 čajová lžička kypřícího prášku Jak postupovat: V míse vyšlehejte vejce, přidejte mléko, cukr a…
-
Tip na přílohu – chutná italská Focaccia
Výborný italský chlebový výrobek, alespoň tak se říká italské focaccie, česky také známé jako fokača. Těsto je podobno pizze a často se dochucuje olivovým olejem, solí, někdy také bylinkami a cibulí. Čas od času se přidává také maso, sýr nebo šunka. Může jít také o základ na pizzu, jako výborný základ pro sendviče nebo také jako příloha k různým jídlům. V italských restauracích je poměrně běžný a lidé často zkouší, jak si jej připravit doma. Jednoduše a bez nutnosti jet až do Itálie pro tento chutný chléb. Chcete si tento chutný italský chlebový výrobek připravit v domácích podmínkách? Co budete potřebovat: ½ balíčku droždí 2 polévkové lžíce olivového virgin oleje 400 ml vody…
-
Tip na polévku – Výborná italská polévka
Polévka je podle vás jedním ze základů všech jídel? Pravidelně a často polévky vaříte a to nejen k víkendovému obědu, ale třeba i přes týden? Dáte si polévku jako výbornou a sytou večeři, která je zároveň lehká a chutná? Nebo si ji dáte během týdne jako vydatný oběd, který chutná a je rychle připraven? Ať už je to jakkoliv, milovníci polévek si nenechají ujít žádnou příležitost, aby si připravili některou ze svých oblíbených polévek. Nemusí jít jen o silný vývar, který si dáte s nudlemi a knedlíčky, ale třeba vydatná gulášová polévka, zeleninová nebo zelňačka či kyselica? Vyzkoušejte recept na výbornou italskou polévku, která zachutná opravdu všem! Co budete potřebovat: 2 polévkové…
-
Tip na oběd – kuřecí prsíčka na žampionech
Hledáte stále nové recepty, kterými obohatíte jídelníček vaší rodiny? Každý má několik oblíbených receptů, které vaří neustále dokola a rodina je miluje. Víte, jak na to, máte vše osvojeno a recepty už připravujete spíše po paměti. Někdy však zatoužíte po něčem novém, chutném a jiném, co jste nepřipravovali dlouho nebo ještě nikdy nejedli. Existuje spousta receptů a můžete si z nich vybrat takový, který je pro vás nejlepší. Máte rádi kuřecí maso? A také žampiony? Vyzkoušejte jednoduchý recept, který si zamilují všichni ve vaší rodině. Nejde o klasické maso a žampiony, přidáte do něj pár ingrediencí a máte hotovo. Jak si tento jednoduchý a chutný recept připravit? Co budete potřebovat: 4…
-
Tip na závin – vyzkoušejte kynuté těsto!
Závin nebo také štrúdl je jedním z neběžnějších moučníků, které se dostávají na český stůl. Babičky na něj nedaly dopustit a recepty se předávají z generace na generaci už dlouhé roky. Známe nejčastější náplň – jablka, ale náplní dnes je opravdu mnoho. Lidé už si zvykli na sladké varianty, ale můžete si dát třeba také slanou variantu, která velmi dobře chutná. Nejčastěji se využívá listové těsto, protože ruku na srdce, je to jednodušší a méně pracné. Ovšem také kynuté těsto je výborné a chutné. A opět, můžete přidat jakoukoliv náplň, která vás napadne. Nevíte, co rodině upéct? Vyzkoušejte závin z kynutého těsta! Co budete potřebovat: Těsto 400g hladké mouky 70g cukru 70g másla…
-
Tip na večeři – rozpečený hermelín v listovém těstě
Jste velkými milovníky listového těsta a sýrů? Ať už se děje cokoliv, pravidelně musí na všem stole být sýr, který si vychutnáváte? Vyzkoušet můžete spoustu receptů. Jste-li milovníky hermelínů, pak máte takřka neomezené možnosti. Připravíte si grilovaný hermelín s oblíbenou omáčkou, přidáte jej do různých masových směsí, naplníte jím maso, připravíte si pomazánku a podobně. Hledáte stále nové a nové recepty, které by vám zachutnaly a staly se stálicemi ve vašem jídelníčku? Vyzkoušet můžete zapečený hermelín v listovém těstě. Za pár minut není co řešit a zamilují si jej všichni, nejen rodina, ale také vaši přátelé. Výborná rychlovka Potřebujete jídlo, které připravíte během pár minut a zachutná opravdu všem? Listové těsto dnes…