Vaření
Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.
-
Tip na oběd – ryba s pomerančovou kůrou
Ryby a pokrmy z ryb jsou velmi zdravé, proto je dobré je konzumovat opravdu často. Ideálně každý týden zakomponovat rybí pokrmy do svého jídelníčku. A nemusí to být každý týden smažené rybí filé, protože to smažené není zrovna nejlepší, když jej hlavně budete konzumovat týden co týden. Připravit si můžete výbornou tresku, platýze, lososa, štiku, okouna a mnoho a mnoho dalších ryb. Ať už půjde o rybu sladkovodní nebo mořskou. Jaké recepty si připravovat? Co všechno můžete vytvořit z ryb, aby to chutnalo nejen vám, ale také celé vaší rodině? Vyzkoušejte neotřelou kombinaci ryby a pomerančové kůry. Neobvyklá chuť vám může opravdu hodně chutnat! Co budete potřebovat: 4 porce bílé ryby (platýz,…
-
Tip na oběd – kuře na paprice
Přemýšlíte nad tím, co uvařit k nedělnímu obědu? Co rodině připravit, aby to bylo dobré a navíc to chutnalo všem? Vsaďte na českou kuchyni, protože ta je nesmrtelná a velmi dobrá. Milujete také klasická jídla a tradiční českou kuchyni, které vévodí omáčky a podobná jídla? Svíčková, koprová nebo třeba rajská omáčka, to je všechno jsou jídla velmi oblíbená. Vaříte je také často? Chcete vyzkoušet něco nového a jiného? Jídlo, které bude vycházet z tradiční české kuchyně, ale které nevaříte příliš často? Můžete vyzkoušet třeba výborné a klasické kuře na paprice, které chutná báječně! Výborné kuře na paprice Jistě najdete hned několik receptů na toto tradiční jídlo. My přinášíme ten náš, odzkoušený, který…
-
Tip na lehký oběd nebo večeři: Zeleninové rizoto s kuřecím masem
Stále hledáte nápady a inspiraci na rychlé a nenáročné jídlo, které připravíte během pár minut a bude vám skvěle chutnat? Milujete pokrmy, které lze připravit bez dlouhého postávání v kuchyni a hlavně takové, na které najdete takřka vždy vhodné ingredience a na kterých si pochutnáte? Jedním z velmi vděčných pokrmů je právě rizoto. Můžete jej připravit na opravdu spoustu způsobů – se zeleninou, se sýrem, různými druhy mas. Jde v podstatě o počeštělou verzi, protože klasické italské rizoto nebývá tolik sypké, jaké české verze. Zelenina s kuřecím masem Jedna z velmi dobrých a chutných alternativ je zeleninové rizoto s kuřecím masem. Můžete do něj dát jakoukoliv zeleninu, kterou máte doma nebo kterou máte rádi. Rychle, jednoduše…
-
Tip na oběd – výborný segedínský guláš
Občas přemýšlíte nad tím, co uvařit na oběd? Přes týden si vaříte rychlá jídla nebo se stravujete v práci, děti ve škole a najednou je víkend a před vámi dlouhé přemýšlení, co uvařit. Chtělo by to něco nového, co si rodina zamiluje a vám se bude vařit jednoduše. Chutná vám segedínský guláš? Máte rádi kysané zelí na spoustu způsobů? Pak vám jistě zachutná segedínský guláš, který zahřeje v zimních měsících, posílí imunitu díky zelí. Existuje hned několik způsobů, jak jej uvařit! Jaký bude ten váš? Vždy jsem myslela, že segedínský guláš je jen jeden, který vařil doma táta. Když mi kamarádka řekla, že ona jej dělá s mletým masem, koukala jsem. U další…
-
Tip na večeři – palačinky plněné houbami
Řeknou-li se palačinky, obvykle si lidé představí sladkou variantu. Palačinky s džemem, se šlehačkou, ovocem, nutelou, čokoládou. Palačinky s horkými malinami, zmrzlinou. Dostali jste na palačinky na sladko chuť? Jsou velmi častou a oblíbenou pochoutkou nejen dětí. Palačinky však můžete připravit také na ten slaný způsob, tak jak se to dělá ve Francii. Tam se plní mnoha věcmi, například kozím sýrem, masem, špenátem, zeleninou a mnoha dalšími věcmi. Připravte si palačinky na slaný způsob na večeři nebo klidně také na oběd. Vyzkoušejte tento recept pro sebe a svou rodinu a uvidíte, že vám to zachutná. Jak si připravit tento jednoduchý recept se žampiony, případně houbami? Co budete potřebovat: 200 g kysané smetany…
-
Pečení – jak jej zvládnout dobře s drobnými tipy! 1
Také využíváte troubu opravdu velmi pečlivě a často? Pečení, ať už slaných nebo sladkých pokrmů, hlavních jídel, dezertů nebo svačin je vaší vášní a nestává se, aby váš stůl o víkendu zel prázdnotou? Pečení se může lehce vymknout z ruky a to, co považujete za zálibu, najednou bude něco, co děláte, protože musíte. Existuje spousta rad, drobností a tipů, které by vám mohly hodně pomoci a usnadnit celý proces pečení. Jednotlivé tipy a triky zase mohou pomoci v tom, aby upečené jídlo bylo čerstvé, lepší, šťavnaté a hlavně, aby pečení byla zábava. Správná trouba je základ Pečení bude díky ní jednodušší. Trouby, které nefungují správně, spodní část peče víc, než ta vrchní…
-
Tip na salát – Kuskusový se zeleninou
Kuskus nebo také cous cous je z arabštiny. Jde o jednu ze základních potravin severoafrické kuchyně a velmi často se využívá v těchto zemích. Má tvar kuliček a následně se využívá dál, jako výborná příloha, která se hodí k masům nebo také jako pomoc do salátů. Většinou se kuskus nevaří, připravuje se zaléváním vroucí vody nebo přesně podle návodu. Těstovina vyrobená ze semoliny a spousta receptů, které z nich můžete vytvořit, udělala z kuskusu oblíbenou přílohu mnoha lidí. Chcete si také kuskus připravit, ale nevíte moc, jak na to? Co z něj vyzkoušet? Může to být například výborný salát se zeleninou! Kuskus se vyplatí Nemáte-li zrovna chuť na masové pokrmy a kuskus vás už nějakou dobu…
-
Tip na večeři – Kuřecí maso s mrkví
Přemýšlíte, co udělat na večeři pro své blízké? Chcete něco, co jim bude nejen chutnat, ale také nebude nijak tučné, těžké, zkrátka něco, co si zamilují. Tento recept je velmi jednoduchý, výborný a navíc zde také o zdravý recept, takže jej můžete dát také na oběd. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept z kuřecího masa. Můžete zvolit cokoliv, co chcete – špalíčky, křídla, stehenní maso, prsní nebo třeba krůtí, podle toho, co máte nejraději a na co jste doma zvyklí. Vyzkoušejte tento výborný recept a zamilujete si jej nejen vy, ale také celá rodina. S různými obměnami můžete vařit recept často! Jak na něj? Co budete potřebovat: 500 – 750g kuřecího masa (stehenní, prsní,…
-
Tip na salát – Těstovinový s vajíčkem
Milujete saláty všeho druhu? Ač se mnohdy tváří, že jsou nejen chutné, ale také zdravé, ne vždycky je to tak. Stačí, když do nich přidáte majonézu, posypete sýrem jako niva, chedar, parmazán a podobně, přidáte slaninu, krutonky či jiné dochucovadla a přídavky. Ve finále, i když dáte hodně těstovin, což jsou sacharidy, nezhubnete tak, jak si možná myslíte. Těstoviny jsou těstoviny, ale když je budete konzumovat s rozumem a rozvahou, nemusíte se jich bát! Sáhněte po celozrnných, které jsou pro mnohé chutnější, a volte dobré doplňky. Když nesníte plnou mísu, pak jde o zdravou alternativu. Vyzkoušet můžete tento těstovinový salát s vajíčky. Je chutný, rychle hotový a jako večeře nebo rychlý oběd…
-
Tip na oběd – výborné cuketové kotletky
Léto je sezóna, kdy v kuchyni využíváte spoustu plodin, které koupíte u místních farmářů, sklízíte ze zahrádky nebo také dostáváte od kamarádů a příbuzných. Proto se na talířích objevují pochoutky jako kynuté knedlíky s jahodami, které skvěle chutnají, na různé zeleninové saláty, které můžete připravit z čerstvých a domácích surovin. Máte k dispozici také cuketu? Je výborná, její příjemná chuť uhrane spoustě lidem. A kromě jiného obsahuje spoustu důležitých vitamínů a minerálů, které podporují lidské zdraví. Co z cukety připravit? A šel by z ní hlavní chod? Nemusí to nutně být jen placičky, které připravují snad všichni okolo! Chtělo by to něco, co by vám chutnalo? Co by bylo dobré a přitom chutné zároveň? Tyto cuketové…