Vaření
Přinášíme Vám unikátní a chutné recepty a rady spojené s vařením. Načerpejte inspiraci z naší online kuchařky.
-
Tip na buchtu – rychlý letní koláč s ovocem
Zpracováváte plody, které jste sklidili ze své zahrady nebo jste dostali od svých přátel a rodiny? Určitě jste jich pár ochutnali, zamrazili, případně udělali sladký oběd, ze zeleniny lečo nebo se také snažíte připravit nějaký dobrý koláč. Máte dva nebo tři osvědčené recepty, které neustále připravujete, a rodina už nevítá tak nadšeně, když upečete? Chtělo by to možná nějakou změnu. Koláč, který bude nejen chutnat, ale bude také poměrně rychle hotový, protože díky tomu nebudete v kuchyni a u plotny trávit dlouhé hodiny. Vyzkoušejte tento výborný recept, do kterého můžete přidat ovoce, které máte aktuálně doma. Jahody, rybíz, maliny, ostružiny a mnoho a mnoho dalšího. Navíc je velmi rychle hotový a…
-
Tip na oběd: Kuře v žampionové omáčce s bulgurem
Hledáte stále tipy na obědy, které můžete uvařit doma, rychle, zdravě a bez problémů? Něco, co vám bude nejen chutnat, ale také bude pro vaše tělo zdravé a vhodné? Vyzkoušejte žampiony, s nimi se dá opravdu skvěle kouzlit. Jsou bohaté na vitamíny a minerály – fosfor, železo, stopové prvky, draslík, vitamíny B1 nebo B2. Jsou vhodné pro lidi s nadváhou, protože jsou syté a díky tomu nebudou mít hlad. Jestliže je nepřipravujete v trojobalu, nepřipravujete na oleji, pak jsou vhodné. Jak si tedy připravit výborné a zdravé jídlo, které bude chutnat celé rodině? Vyzkoušejte kuřecí maso v žampionové omáčce. K tomu přidejte výborný bulgur a rodinu tím ohromíte! Co budete potřebovat: 300g kuřecího masa (prsní…
-
Tip na snídani – chléb se slaninou a rajčaty
Často přemýšlíte nad tím, co budete pro sebe nebo rodinu připravovat na snídani? Přes týden je to jasné, většinou sklouznete k vločkám, jogurtu, rohlíku se sýrem, šunkou nebo nějakou pomazánkou. V horším případě se stavíte v pekařství, kde si koupíte pár vypečených koblížků nebo jiné sladké pečivo. O víkendu chcete své rodině připravit něco lepšího a jiného. Lívance nebo míchaná vajíčka máte v obměnách neustále, chtělo by to trošku inovace? Nápadu? Snídaně je základ Bez hodnotné snídaně někteří nezačínají vůbec svůj den a není se čemu divit. Správná snídaně pomůže chodu celého vašeho dne, zajistí, že večer vás nepostihne takzvaný vlčí hlad a co víc, také vám poskytne dostatečné množství energie, se kterou si…
-
Tip na moučník – linecký koláč s jahodami
Letní sezónní ovoce už je v plném proudu a jahody za chvíli z trhů na nějakou dobu zase zmizí, což je velká škoda. Milujete jahody, jen tak, samostatně nebo třeba v poháru, na lívancích či v nějakém dobrém dezertu? Vyzkoušet můžete maličko netradiční linecký koláč s jahodami, který zachutná celé rodině. Pokud jste si je koupili do zásoby a mrazíte, na zimu nebo na horší časy, tento výborný koláč si můžete upéct i v zimě. Jahody prospěšné pro tělo Jahody jako takové přispívají určitou měrou k hubnoucímu procesu, posilují imunitní systém, mají antioxidační účinky, přechází rakovině, obsahují důležité živiny jako mangan, vitamíny C? B6, hořčík, fosfor, draslík, měď, kyselinu listovou. Mají také vliv na bílé zuby. Vyzkoušejte…
-
Potraviny dlouho čerstvé? Vyzkoušejte vakuování! 3
Snad každá hospodyňka se snaží udržovat potraviny čerstvé, protože jen z těch čerstvých může připravit pro svou rodinu vynikající pokrmy, které budou všem chutnat a nezpůsobí žádné zažívací či jiné problémy. Snaží se je proto dobře zabalit, ale ne vždycky je to ideálním řešením, protože jednotlivé potraviny nemusejí vydržet. Řešením je mrazák, do kterého vše dáte a vytáhnete, kdy potřebujete. Co když potřebujete potraviny za pár dní? Vakuování jako alternativa Potraviny můžete vakuovat, což je jeden z nejlepších způsobů skladování. Vakuování potravin je totiž může udržet čerstvé až pětkrát déle. A co víc, udrží si aroma, chuť a také živiny, které by jinak mohly vyprchat. Nešíří díky tomuto kroku zápach, můžete je…
-
Tip na omáčku – klasická koprovka, která chutná!
Česká kuchyně chutná široké populaci. I když není zrovna tou nejzdravější z nejzdravějších, plná omáček, knedlíků a podobně, čas od času neodolá asi nikdo. Také milujete výbornou chuť omáček, kterou nám závidí po celém světě? Taková svíčková nebo rajská, té se jen tak něco nevyrovná. Velmi oblíbená, pokud máte rádi kopr, je také koprová omáčka. Ta se však musí umět připravit, podobně jako ostatní. Recepty babiček Je až s podivem, jak takové recepty mohou být odlišené, záleží na rodinách. Například takový bramborový salát dělá mnoho domácností jinak, někdo do něj přidává salám, jiný feferonky a někdo třeba fazole. Podobně jsou na tom recepty na omáčky a možná, že i receptů na koprovou…
-
Potraviny dlouho čerstvé? Vyzkoušejte vakuování! 2
Snad každá hospodyňka se snaží udržovat potraviny čerstvé, protože jen z těch čerstvých může připravit pro svou rodinu vynikající pokrmy, které budou všem chutnat a nezpůsobí žádné zažívací či jiné problémy. Snaží se je proto dobře zabalit, ale ne vždycky je to ideálním řešením, protože jednotlivé potraviny nemusejí vydržet. Řešením je mrazák, do kterého vše dáte a vytáhnete, kdy potřebujete. Co když potřebujete potraviny za pár dní? Vakuování jako alternativa Potraviny můžete vakuovat, což je jeden z nejlepších způsobů skladování. Vakuování potravin je totiž může udržet čerstvé až pětkrát déle. A co víc, udrží si aroma, chuť a také živiny, které by jinak mohly vyprchat. Nešíří díky tomuto kroku zápach, můžete je…
-
Tip na dobrou svačinku – ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičky máte rádi? Jejich konzumace je rovněž prospěšná pro tělo. Vyzkoušejte proto ředkvičkovou pomazánku. Je výborná, chutná a lehká. Můžete ji přidávat na jednohubky, dát si dobrou snídani nebo si pomazánku namazat na pečivo k odpolední svačince. Umí výborně zasytit, chutná celé rodině, dětem i dospělým. A vy tak nemusíte děti ládovat nezdravým sladkým pečivem, po kterém budou mít brzy hlad. Vitamínová bomba Na první pohled nenáročné ředkvičky mají spoustu skvělých účinků na lidské tělo. Disponují řadou minerálních látek, vitamínů, kyselin. Navíc jsou skvělými antioxidanty, posilují imunitu a disponují také vitamíny B a C. Rovněž obsahují kyselinu listovou, která má dobrý vliv na vývoj plodu a také na růst malých dětí.…
-
Potraviny dlouho čerstvé? Vyzkoušejte vakuování! 1
Snad každá hospodyňka se snaží udržovat potraviny čerstvé, protože jen z těch čerstvých může připravit pro svou rodinu vynikající pokrmy, které budou všem chutnat a nezpůsobí žádné zažívací či jiné problémy. Snaží se je proto dobře zabalit, ale ne vždycky je to ideálním řešením, protože jednotlivé potraviny nemusejí vydržet. Řešením je mrazák, do kterého vše dáte a vytáhnete, kdy potřebujete. Co když potřebujete potraviny za pár dní? Vakuování jako alternativa Potraviny můžete vakuovat, což je jeden z nejlepších způsobů skladování. Vakuování potravin je totiž může udržet čerstvé až pětkrát déle. A co víc, udrží si aroma, chuť a také živiny, které by jinak mohly vyprchat. Nešíří díky tomuto kroku zápach, můžete je…
-
Tip na bramboráky – ty z brokolice jsou také výborné
Milujete bramboráky? Ať už si je dáváte samostatně nebo s kuřecí masovou směsí, bohatě posypanou sýrem. Existuje opět spousta možností a variant, jak připravit bramboráky, někdo do nich dává strouhanku, jiný mouky, další kousky salámů nebo uzeného, jiný do něj přidává spoustu česneku. Ať už je připravujete velké, které jsou málem přes celý talíř, nebo mini bramboráčky, které jdou jako výborná příloha k masu nebo masové směsi. Napadlo vás někdy obměnit hlavní ingredienci? Bramborák bez brambor Zní to poněkud zvláštně, ale jistě jste už minimálně slyšeli o cuketových placcích nebo minimálně jste viděli v restauracích zeleninové placičky. Jsou připravovány na způsob bramboráčků. Nyní můžete vyzkoušet zaměnit brambory za brokolici. Brokolicové bramboráčky jsou také…