veprove na paprice
Vaření

Vepřové na paprice

Ingredience:

[starlist]

  • 500 g vepřové kýty
  • 2 velké cibule
  • sladká mletá paprika
  • hladká mouka
  • kečup
  • 1 stroužek česneku
  • smetana ke šlehání
  • vývar z vepřových kostí
  • sůl
  • olej

[/starlist]
veprove na paprice

Jak na to:

Připravíme si hlubší pánev, kterou necháme rozehřát. Nalijeme na ní trochu oleje a počkáme až se zahřeje. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli. Omyjeme si maso a rozkrájíme na středně velké kostky. Nakonec si v malé mističce rozetřeme česnek s trochou soli. Olej už máme dostatečně rozehřátý a můžeme na něm orestovat cibulku. Až bude zlatavá, přihodíme rozetřený česnek, mletou papriku a nakonec nakrájené a osolené kostky masa.

Dáváme si pozor, aby se nám opeklo ze všech stran. Raději stále mícháme, aby se nám nepřichytilo. Když je opečené, přilijeme vývar a necháme vařit. Můžeme přidat 2 lžíce kečupu. Až bude maso dostatečně měkké, zahustíme naši omáčku rozmíchanou moukou ve vodě. Ještě krátce provaříme, přilijeme smetanu a zakapeme citrónovou šťávou. Už jen trošku prohřejeme a popřípadě dochutíme. Podáváme s kynutým knedlíkem. Někdo má rád jako přílohu rýži. To už je jen na vás.

Dobrou chuť.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *