Vepřové na paprice
Ingredience:
[starlist]
- 500 g vepřové kýty
- 2 velké cibule
- sladká mletá paprika
- hladká mouka
- kečup
- 1 stroužek česneku
- smetana ke šlehání
- vývar z vepřových kostí
- sůl
- olej
Jak na to:
Připravíme si hlubší pánev, kterou necháme rozehřát. Nalijeme na ní trochu oleje a počkáme až se zahřeje. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli. Omyjeme si maso a rozkrájíme na středně velké kostky. Nakonec si v malé mističce rozetřeme česnek s trochou soli. Olej už máme dostatečně rozehřátý a můžeme na něm orestovat cibulku. Až bude zlatavá, přihodíme rozetřený česnek, mletou papriku a nakonec nakrájené a osolené kostky masa.
Dáváme si pozor, aby se nám opeklo ze všech stran. Raději stále mícháme, aby se nám nepřichytilo. Když je opečené, přilijeme vývar a necháme vařit. Můžeme přidat 2 lžíce kečupu. Až bude maso dostatečně měkké, zahustíme naši omáčku rozmíchanou moukou ve vodě. Ještě krátce provaříme, přilijeme smetanu a zakapeme citrónovou šťávou. Už jen trošku prohřejeme a popřípadě dochutíme. Podáváme s kynutým knedlíkem. Někdo má rád jako přílohu rýži. To už je jen na vás.
Dobrou chuť.