Kuchyně,  Tipy & praktické informace

Výběr domácí pekárny – jak správně vybírat?

Máte rádi čerstvé a křupavé pečivo? Chodit do pekárny se vám nechce? Popřípadě si rádi upečete své vlastní pečivo? Můžete samozřejmě péct pečivo klasicky v troubě. Dnešní doba však přináší také domácí pekárny, které mohou přinášet lepší pečení. Díky ní bude vaše pečivo vždy čerstvé a připravené ke konzumaci!

Správný výběr domácí pekárny

Při výběru domácí pekárny je nutno mít se na pozoru, protože díky ní můžete upéci ideální pečivo. Když pečete domácí pečivo musíte nechat vše složitě kynout, hnětete těsto a docela se u toho nadřete. Domácí pekárny, pokud si zvolíte tu správnou, mohou toto všechno obstarat za vás. Večer tak jen nasypete mouku, přidáte vodu, droždí a zmáčknete jen ten správný program. A o víc se nestaráte!

Kvalita a velikost

Při výběru domácí pekárny myslete na kvalitu. Je nutno pořídit takový kousek, který už něco umí, je vybaven spoustu funkcemi. Rovněž musíte myslet také na velikost pekárny, protože podle toho umí upéct chléb velký či menší. Podle toho, kolik vás doma je, podle toho vybírejte také domácí pekárnu. Spočítejte si také, kolik týdně zkonzumujete pečiva a podle toho zvolte velikost.

Vybírejte metly

Některé domácí pekárny mají jednu a některé dvě metly. Dvě hnětací metličky vybírejte, pokud budete domácí pekárnu využívat pro zadělávání těsta na koláčky, knedlíky, pizzu a podobně.

Jaký materiál volit?

Každý materiál má své plusy a své mínusy. Nejoblíbenější materiálem jsou nádoby s teflonovým povrchem. Snadno se z nich vyklopí chléb, jsou nenáročné na údržbu, jen je opláchnete a hotovo. Keramická forma je sice o něco dražší, ale zase je odolnější proti poškrábání. Nejdražší je nerezová forma, která je takřka nezničitelná. Co je jejé nevýhodou? Chléb se v ní poměrně často připéká.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *