zmrzlina
Tipy & praktické informace

Výroba domácí zmrzliny

[dropcap]H[/dropcap]orké dny jsou tady, a tak přirozeně přemýšlíme nad tím, jak se co nejlépe zchladit. Někdo skočí do bazénu, jiný zapne klimatizaci, a další si pochutná na skvělé zmrzlině. Tu však nemusíme nutně pouze nakupovat u stánků nebo v obchodech, ale lze si pro ni sáhnout i do našich mrazáků. Kromě toho budeme mít jistotu toho, že skutečně není a nebude ničím šizená.

zmrzlina

Základem jsou běžně dostupné ingredience

A co je na takovou výrobu zmrzliny potřeba? Pouze vaječné žloutky, moučkový cukr, plnotučné mléko, rýžový škrob a samozřejmě požadovaná příchuť. Ta může být třeba ve formě aromat, nebo ve formě silné koncentrované šťávy. Chybět však nemusí ani pravý vanilkový lusk, nebo šťáva z citronu, či pomeranče. Záleží totiž výhradně na naší chuti a na tom, jakou příchuť zmrzliny vlastně chceme mít.

Za pár desítek minut můžeme dávat chladit

Výhodou domácí přípravy zmrzliny je jistě rychlost. Základem je tedy mléko, které přivedeme k varu, a následně přidáme onu požadovanou příchuť. Celou směs stačí nechat lehce prohřát. Mezitím již využijeme žloutky, které vyšleháme s cukrem. Celá směs by měla připomínat pěnu, a měla by být podobné hustoty. Jakmile máme, stačí mléko vlít do směsi se žloutky. Ideální volbou je přecedit ho přes plátno, abychom si byli jisti, že spolu s ním nevléváme případný škraloup nebo hrudky.

Vše znovu nahřejeme

Danou směs samozřejmě důkladně promícháme, a opět vložíme na sporák, a necháme ohřívat. Jakmile bude mléko se směsí žloutků teplé, může se přilít jak rýžový škrob, tak samozřejmě také smetana. Následně dáme stranou, necháme několik minut odstát, a následně vlijeme do zmrzlinovače, popřípadě do forem, která vložíme do mrazáku. A zmrzlina je hotova. Pokud si navíc potrpíme i na skutečné kousky ovoce, můžeme je do zmrzliny přidat, ale až v poslední fázi, než budeme dávat celou směs zatuhnout.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *