Zdravý zeleninový salát bez majonézy
Zeleninové saláty jsou velmi chutnou a ideální večeři během týdne. V létě často sáhnete pro zeleninový salát i k obědu, jde o chutné jídlo, do kterého můžete dát prakticky vše, co chcete a máte rádi. Ony saláty jsou i lehké, takže je jasné, že během konzumace hubnete a děláte něco pro své tělo. Ne vždycky tomu tak je.
Bez majonézy
Máte rádi salát, který obsahuje těstoviny, slaninku, plísňový sýr a navrch s majonézovou zálivkou? Pak vůbec nejde o zdravou variantu salátu, naopak. Takováto varianta je velmi kalorická a vůbec ne dietní. My vám však přinášíme recept na chutný zeleninový salát, který je bez majonézy a dalších zálivek. Je tedy dietní a vhodný jako lehký oběd nebo večeře. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept!
Ingredience:
- 2 kusy kuřecích prsou
- 1 plechovka kukuřice
- 1 plechovka fazolí
- 2 kusy rajčat
- 1 kus menší cibule
- 1 kus petržele
- 2 stroužky česneku
- Trocha rostlinného oleje
- 3 lžíce octa
- 3 lžíce hořčice
- 2 lžíce medu
- ½ čajové lžičky tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, které posypeme pepřem a solí podle chuti. Následně necháme maso zhruba hodinu v lednici odležet. Mezitím můžete otevřít plechovky kukuřice a fazolí, sceďte. Další zeleninu nakrájejte na větší kostky a z rajčat před nakrájením vymačkejte trochu šťávy.
Česnek i cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na malé kousky a česnek rozdrťte. Maso poté vytáhněte a na troše oleje orestujte. Do větší mísy dejte všechnu připravenou zeleninu, přidejte orestované maso. Nyní je čas na zálivku.
Zálivku si připravíte jednoduše, smíchejte ocet, olej, hořčici, med, česnek a tymián. Zálivku nechejte ležet v lednici asi půl hodiny. Následně touto zálivkou přelijte zeleninový salát, zamíchejte a můžete podávat! Přejeme dobrou chuť.