Zeleninová pomazánka s ricottou
Ricotta je velmi chutný mléčný výrobek a většina lidí si ho spojí s receptem na oblíbený dezert tiramisu, kde tvoří jednu z hlavních ingrediencí. Ricotta se dá připravit na spoustu způsobů a pokud zrovna nemáte chuť na sladké, můžete si udělat neméně chutný zeleninový pokrm. Prozradíme vám postup přípravy pomazánky, kterou si zamilujete pro její chuť i naprosto rychlou výrobu.
Ricotta, papriky a rajčata
Ricotta je ne nedílně spojena se středomořskou kuchyní a o té je známo, že je velmi dobrá, zdravá a vyvážená. Nedílnou součástí mnoha středomořských pokrmů je také čerstvá zelenina, no a my použijeme k přípravě rajčata a papriky. Doporučujeme tvrdší odrůdu, případně odrůdu cherry.
Postup přípravy
Poté, co rajčata pokrájíte na drobné kostičky, přejděte k přípravě paprik. Zbavte je slupek (opalte je sloupněte nad plynovým sporákem – slupky půjdou dolů samy) a nakrájejte na drobné kostičky. Zeleninu promíchejte, přidejte sůl a pusťte se do přípravy směsi, kterou nezapomeňte dochutit pepřem a solí. Bude-li se vám konzistence směsi zdát jako příliš hustá, vyřešte to přidáním několika lžic nízkotučného jogurtu.
Přidáte-li do směsi také bazalku, dosáhnete efektu italské trikolory a budete zeleninu s ricottou podávat mnohem stylověji.
Ideální jarní pomazánka
A co dál? Dílo dokonáno jest a můžete začít podávat. Jak sami vidíte, příprava je skutečně velmi jednoduchá a časově nenáročná. Pomazánka s ricottou vám svou lehkostí zpříjemní první jarní dny, ale samozřejmě ji můžete udělat i kdykoliv během roku. Zkuste ji namazat na na sucho rozpečenou bagetu potřenou česnekem. Harmonické splynutí daných chutí rozmazlí vaše chuťové pohárky!