Moučníky,  Vaření

Zlatavé banánové muffiny

Sladké varianty muffinů jsou naprosto skvělé, a to jak vizuálně, tak i chuťově. Důkazem budiž banánové muffiny, které se řadí spolu s čokoládovými mezi absolutně nejoblíbenější. Pokud milujete nezaměnitelnou a jedinečnou chuť banánů, pak dojde prostřednictvím muffinů ještě k jejímu zvýraznění. Pokud máte navíc doma děti, které platí většinou za poměrně nevděčné strávníky, tak jim takovýmito muffiny uděláte určitě velkou radost. Pojďme tedy na samotné ingredience a přípravu voňavých banánových muffinů.

shutterstock_85477396

Potřebujeme: ( na 12 kusů)

[checklist]

      • 250g hladké mouky
      • 2 hezky vpadající zralé žluté banány
      • 150g cukru
      • 150g másla (v krajním případě může být i Hera)
      • 3 vejce
      • polovinu prášku do pečiva
      • mouku na vymazání forem
      • tuk

[/checklist]

Postup:

Přípravy banánových muffinů se určitě nebojte, jelikož není nijak extrémně odlišná od přípravy klasického těsta na muffiny. V první řadě si předehřejte troubu na 180 stupňů. Do misky pak můžete najemno rozmačkat či rozmixovat banány. V druhé misce smícháte banány spolu s cukrem a tukem. Obsah obou misek pak slijte dohromady. Ve třetí misce umíchejte mouku s práškem do pečiva. Obě směsi zase dejte dohromady a pak už jenom nalijte do připravených forem na muffiny.

Péct by se zlatavé banánové muffiny měly zhruba 20 minut. Dobu pečení si ale můžete klidně přizpůsobit podle chuti. Pokud budete péct v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia, pak bude pečení poněkud kratší. Muffiny po upečení určitě nechejte uležet minimálně 15 minut. Konzumovat muffiny byste měli studené. Někdy to pochopitelně ale nedá a člověk si dá již několik minut po upečení. Jestliže se vám ještě nesbíhají sliny, můžete se klidně podívat na příští článek, ve kterém budeme mluvit o vanilkových muffinech.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *